Βούτσης: Κατώτερη της ιστορικής συγκυρίας η πολιτική των Ευρωπαίων εταίρων

Κατώτερη των περιστάσεων και της ιστορικής συγκυρίας χαρακτήρισε την πολιτική των ευρωπαίων εταίρων ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι «την ίδια τυφλότητα που δείχνουν για τη στρατηγική της λιτότητας, της απομείωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χώρου, δείχνουν και για το μεταναστευτικό πρόβλημα».

Παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, ο κ. Βούτσης μίλησε για νεοφιλελεύθερη ελίτ της ΕΕ που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

«Με αφορμή τη διαπραγμάτευση, τη σκληρή αντιπαράθεση που εξελίσσεται σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, φαίνεται ότι κάποιοι ηγετικοί κύκλοι, αυτό που ονομάζουμε ελίτ στις νεοφιλελεύθερες παραδόσεις της ΕΕ, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα σε σχέση με τις μεγάλες προκλήσεις, τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από το φρούριο της ΕΕ. Δεν εξηγείται διαφορετικά», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

«Κάνουν μια πολιτική τσούκου-τσούκου, κάθε μέρα, μαλώνουν μεταξύ τους, κάθε μέρα θέτουν ζητήματα που υποτίθεται έχουν λυθεί ή είχαν πάει στο πλάι, και τα ξαναφέρνουν στο τραπέζι. Η κατάσταση αυτή είναι κατώτερη των περιστάσεων και της ιστορικής συγκυρίας, πηγαίνει σε μεσαιωνικές καταστάσεις απομονωτισμού και αυταρχισμού και σε πολιτικές αναδιπλώσεις. Σε ένα τέτοιο θερμοκήπιο θα αναβιώσουν ακροδεξιά φαινόμενα. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει» προσέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος