Πρόταση δυσπιστίας: Στα «χαρακώματα» τα κόμματα κατά της κυβέρνησης

Σύνοψη
  • Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Φαραντούρη

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, η τριήμερη συζήτηση της πρόταση δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Στο ΕΡΤΝews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησαν βουλευτές από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας μίλησε για ενορχηστρωμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ρίξει την κυβέρνηση,  υπογραμμίζοντας την απροκάλυπτη και κυνική, όπως την χαρακτήρισε, ομολογία του Ν, Παππά για προσυνεννόηση.  Εντωμεταξύ χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτη και ως περιφρόνηση στους θεσμούς και τον Αρειο Πάγο, τη δήλωση του κ .Φαραντούρη , να ρίξει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση. Αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή που δεν συστάθηκε, είπε ότι αυτή αφορούσε στην εκτέλεση της σύμβασης 717 και υπογράμμισε ότι η βουλευτική ασυλία δεν έχει σχέση με το άρθρο 86. Τέλος, χαρακτήρισε έωλες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και προσπάθησε να ερμηνεύσει διαφορετικά την δήλωση του κ. Φαραντούρη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Χάρης Μαμουλάκης χαρακτήρισε αναμενόμενη, ανεπαρκέστατη και προκλητική την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, κατά την χθεσινή συζήτηση στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Δεν ζήτησε , πρόσθεσε, ούτε συγνώμη. Η κοινωνία ζητάει δικαιοσύνη και δικαίωση. Μίλησε για σωρεία υποκλοπών αναφερόμενος στη διαρροή των στοιχείων των αποδήμων εκλογέων, στο PREDATOR, στην παραποίηση των ηχητικών στοιχείων, πάνω στα οποία, όπως υποστήριξε, στηρίχτηκε και ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει την τραγωδία των Τεμπών. 

Η  πρόταση δυσπιστίας,υπογράμμισε, ήταν κίνηση καθαρά θεσμική και με συγκεκριμένους άξονες. Αδιανόητη χαρακτήρισε την δήλωση Φαραντούρη και τον κατηγόρησε για ψευδή επιχειρήματα. Αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ. Φαραντούρη τον χαρακτήρισε ως έγκριτο νομικό και την αποψή του για την ευρωπαία εισαγγελέα ως νομική άποψη  ενώ κατηγόρησε τον  Άδωνι Γεωργιάδη για μπούλινγκ κατά της ευρωπαίας εισαγγελέως.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης , υπογράμμισε ο,τι :«το ΚΚΕ  στηρίζει την πρόταση δυσπιστίας καταθέτοντας τις δικές του απόψεις και στηρίζει την μομφή  κατά της κυβέρνησης οχι μόνο για τα Τέμπη αλλά για το σύνολο της πολιτικής που ασκεί και τις συνέπειες της στην ελληνική κοινωνία.  Ισχυρίστηκε ότι ήταν το μοναδικό κόμμα που πρότεινε την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα το απέρριψαν. Οι πολιτικές ευθύνες για τις τεράστιες καταστροφές  που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα ,οπως Τεμπη, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λ.π είναι διαχρονικές και υπάρχουν για όλες υπεύθυνοι».

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης , Παύλος Σαράκης είπε ο,τι «το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας αλλά  την χαρακτήρισε ως υποκρισία και θεατρινισμούς του πολιτικού συστήματος, διότι εαν τα κόμματα ήθελαν, τόνισε, θα δεσμεύονταν για την αναθεώρηση του άρθρου 86 και οι υπουργοί που παραβαίνουν το καθήκον και τον όρκο τους θα οδηγούνταν  στον φυσικό τους δικαστή. Κατηγόρησε ως υπεύθυνους όλους τους υπουργούς υποδομών διότι δεν υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις που είχαν υπογραφεί παρ’ όλο που δαπανήθηκαν δισ. ευρώ, τα οποία, όπως είπε, λεηλατήθηκαν από τους εθνικούς εργολάβους που είναι και χορηγοί των κυβερνήσεων και πρόσθεσε «Δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι στα φαινόμενα διαφθοράς των κρατικών αξιωματούχων». Επιπλέον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για  απαξίωση των Ελλήνων πολιτών τους οποίους, όπως είπε, αποκαλεί ψεκασμένους, ενώ ισχυρίστηκε ότι όλα τα κόμματα προσυνεννοούνται και συγκυβερνούν στα καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία (μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ) κλπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος