Βόλος: Αλυσοδεμένος σε αυλή από τους γονείς του 55χρονος – Οι ποινές που επιβλήθηκαν

Με ποινή τριών ετών φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή στους γονείς του, έκλεισε η αδιανόητη υπόθεση κακοποίησης 55 χρονου στον Βόλο, τον οποίο κρατούσαν αλυσοδεμένο στην αυλή του σπιτιού, χωρίς πρόσβαση σε τουαλέτα. Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες που ζει ο μεσήλικας άνδρας και καταδίκασε τους Ρομά γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών για παράνομη κατακράτηση επί μακρό χρονικό διάστημα. Το ζευγάρι χρησιμοποίησε αλυσίδα 15 μέτρων κρίνοντας ότι ο γιός του είναι ψυχικά ασθενής και επικίνδυνος.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Μετά την καταδικαστική απόφαση, οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.

Στην κατάθεσή τους γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο 55χρονος πριν από ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε. Ήδη τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ περιέγραψαν τη συμπεριφορά του άνδρα, λέγοντας πως παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας επιπλέον συχνά επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ενήλικες.

ΕΡΤ1- Επιμέλεια -Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Ελένη Ραυτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος