Βλάχος για υπόθεση Λιγνάδη: Ο βασιλιάς είναι γυμνός από επιχειρήματα – Νέα στοιχεία αρχές της εβδομάδας

Η σοβαρότητα των πράξεων που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη και ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων  βάρυναν στην απόφαση να διαταχθεί η προφυλάκισή του. Ο σκηνοθέτης πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης, όπου σε ειδική πτέρυγα εκτίει από χθες την 14ήμερη καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Μπιμπίλας: Μεγάλη έκπληξη οι βολές κατά ΣΕΗ

Μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την μεγάλη του έκπληξη για τις αιτιάσεις του Δ. Λιγνάδη ότι η μοναδική αιτία για να μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, ήταν η έχθρα του με ηθοποιούς και παράγοντες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Το ΣΕΗ βάλλεται απρόβλεπτα. Όμως αυτό δημιούργησε μεγάλο κύμα συμπαράστασης με πολλούς να σπεύδουν να γραφτούν για να δείξουν την υποστήριξή τους» είπε ο κ Μπιμπίλας τονίζοντας πως το Σωματείο κάνει καλά τη δουλειά του, και πως ο ίδιος όπως και το Πειθαρχικό, είναι εκλεγμένοι. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, πρόκειται για μια προσπάθεια μετατόπισης της κοινής γνώμης» είπε και υπενθύμισε ότι φάκελος κατατέθηκε αφού ζητήθηκε από την εισαγγελία. «Η έρευνα ξεκίνησε από καταγγελίες εκτός σωματείου, σε εμάς έχουν υποβληθεί άλλες, άρα δεν ξεκίνησε κάτι από εμάς» επισήμανε.

Μιλώντας ο συνήγορος των μηνυτών Γιάννης Βλάχος απέρριψε τις αναφορές εις βάρος του ότι έχει διαρρεύσει υλικό της δικογραφίας και έκανε λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα η οποία έρχεται τελικά και περιλούζει αυτόν που τη βάλλει. Η προσπάθεια σπίλωσης δείχνει απελπισία, ο βασιλιάς αποδείχθηκε τελικά γυμνός από επιχειρήματα. “Τη μια του φταίει η συνωμοσία κατά της υπουργού με στόχο την επένδυση στο Ελληνικό, την άλλη το ΣΕΗ, και μετά του φταίνε οι δικηγόροι. Στις αρχές της εβδομάδας θα προσκομίσω νέα στοιχεία” είπε και έκανε λόγο για σόου που στήνεται έξω από τα δικαστήρια τη στιγμή που η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με ψυχραιμία.

Ο ίδιος μίλησε και για επικοινωνία που είχε με τον Νικό Σ. ο οποίος όπως είπε αισθάνεται ανακουφισμένος. “Μου έστειλε μόνο ένα μήνυμα που λέει ότι πάντα πίστευε ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ από τα μάτια της Δικαιοσύνης” είπε.

Σχολιάζοντας ο κ. Μπιμπίλας άλλες καταγγελίες για κακοποίηση ηθοποιού σε παράσταση από τον γνωστό κωμικό είπε πως στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας και με τα επισφαλή οικονομικά τον καιρό των μνημονίων, οι ηθοποιοί γίνονταν αντικείμενο εκμετάλλευσης. “Επίσης η συνθήκη κακού χαρακτήρα και μεγάλων αμοιβών δημιούργησε κακά φαινόμενα” είπε και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κώδικας δεοντολογίας

“Θα έπρεπε να είχαμε αντιδράσει τότε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ”, σχολίασε και ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης μιλώντας στην ίδια εκπομπή συμπληρώνοντας πως «έχουμε χρέος να προστατεύσουμε του νεότερους συνεργάτες. Θα μπούμε μπροστά να ανακόψουμε αυτό το σύστημα ανοχής και εκείνοι πρέπει να μιλάνε και να μην μένουν σιωπηλοί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος