Βιτριόλι: Σε συμπληρωματική κατάθεση ο υπό καθαίρεση ιερέας – Αντικρούει την κατηγορία

Απολογήθηκε συμπληρωματικά ο υπό καθαίρεση ιερέας για την κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή που αφορά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος Μητροπολιτών τον περασμένο Ιούνιο στη Μονή Πετράκη.

Ο 37χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε στην 24η ανακρίτρια ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αντικρούει την εις βάρος του κατηγορία.

Μετά την απολογία του πήρε και πάλι το δρόμο για τη φυλακή αφού ήδη για την επίθεση με βιτριόλι έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο και για τα ίδια πραγματικά περιστατικά δε χωρεί νέα προφυλάκιση.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την δικαστική λειτουργό σε συμπληρωματική απολογία, μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας που του είχε απαγγελθεί αρχικά, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά των μητροπολιτών όταν πληροφορήθηκε ότι το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση καθαίρεσης του, για παλαιότερη υπόθεση που τον βάρυνε, την οποία ο ίδιος δεν αποδέχεται και θεωρεί «σκευωρία». Ο κατηγορούμενος, που επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα, έχει υποστηρίξει πως αγόρασε το υγρό από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ, ενώ από την αρχή έχει εκφράσει την μετάνοια του για την επίθεση και έχει ζητήσει συγγνώμη.

ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος