Βίντεο ντοκουμέντο ΕΡΤ: Καρέ καρέ η δράση ληστών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και μίνι μάρκετ

Σπείρα που πραγματοποιούσε ληστείες σε ψιλικατζίδικα και πρακτορεία ΟΠΑΠ στα δυτικά προάστια, εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνελήφθησαν τρία άτομα, που αποτυπώνονται στα βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

Περισσότερες από 8 ληστείες είχαν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας σε βενζινάδικα, σε μίνι μάρκετ αλλά και σε καταστήματα ΟΠΑΠ στα δυτικά προάστια τις τελευταίες μόλις 14 ημέρες.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν από την αστυνομία, ο οποίος ήταν το επιχειρησιακό μέλος, αυτός δηλαδή που έμπαινε μέσα στα καταστήματα και πραγματοποιούσε τις ληστείες. Στο βίντεο καταγράφεται να ακινητοποιεί τον υπάλληλο και αφαιρεί τα χρήματα. Στο επόμενο βίντεο φαίνεται το ίδιο πρόσωπο κρατάει στο χέρι του μία χατζάρα και ακινητοποιεί τον υπάλληλο και τους δύο πελάτες. Στη συνέχεια οι δράστες αφαιρούν από το ταμείο χιλιάδες ευρώ και εξαφανίζονται.

Οι δράστες είναι ηλικίας 38, 45 και 34 ετών. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής είχαν ταυτοποιήσει τους ληστές και τους αναζητούσαν. Εντελώς τυχαία ο 38χρονος και 45χρονος έπεσαν τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς σε μπλόκο αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην Ομόνοια. Συνελήφθη 38χρονος, ο συνεργός του διέφυγε και συνελήφθη. Χθες στις Εργατικές Κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 33χρονος συνεργός τους, ο οποίος είχε περιφερειακό ρόλο στις ένοπλες ληστείες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος