Βίντεο ντοκουμέντο – Δραματική διάσωση μεταναστών: Καρέ – καρέ όσα συνέβησαν ανοιχτά της Λέσβου — Διακινητές σκίζουν τη λέμβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 26 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αγριλιάς Λέσβου, προχώρησε το Λιμενικό. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο ντοκουμέντο, οι διακινητές έσκισαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρεθούν στη θάλασσα.

Το περιστατικό, που χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των λιμενικών ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31/7 ανοιχτά της Λέσβου. 

Ειδικότερα, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα διακρίνονται πολλοί μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, να βρίσκονται στο νερό δίπλα από την μισοβυθισμένη πλαστική βάρκα η οποία τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια.

Στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, πέντε μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν, έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Κάποιοι παρασυρθηκαν απο το θαλάσσιο ρεύμα, άλλοι κάποιοι γαντζώθηκαν απο την πλαστική βάρκα ενώ ακούγονταν απελπισμένες φωνές να καλούν σε βοήθεια.

Αμέσως τα στελέχη του Λιμενικού προέβησαν στη διάσωση και των 26 ατόμων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η λέμβος βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθησαν πέντε μετανάστες -ηλικίας από 20 έως 23 ετών- για πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ανθρώπινων ζωών σε κίνδυνο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος