Βίντεο με την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση της 34χρονης κατάληψης στο ΑΠΘ

Βίντεο με την επιχείρηση εκκένωσης του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Σε αυτό φαίνεται αστυνομικός με βαριοπούλα να σπάει την κλειδαριά που είχαν βάλει άγνωστοι στην πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό κτιρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη το οποία ήταν υπό κατάληψη περισσότερο από 3 δεκαετίες. Ακολουθεί έλεγχος με εκπαιδευμένο σκύλο για εκρηκτικά και ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κοντάρια, πανό και μια αυτοσχέδια βαριοπούλα.

Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Παπαϊωάννου.

«Στο χώρο που επί 34 χρόνια ήταν δεσμευμένος, θα δημιουργηθεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη στη σχολή θετικών επιστημών η οποία θα δοθεί στους φοιτητές, στους ερευνητές» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι Υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία έχουν στενή συνεργασία με όλα τα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, της χώρας: «Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πράξαμε το αυτονόητο δίνοντας τέλος σε μια κατάσταση 34 χρόνων που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Είναι απόλυτη προτεραιότητα για το 2022 η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών, ώστε τα Πανεπιστήμια να είναι λειτουργικοί χώροι μόρφωσης και ελευθερίας».

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη δήλωσε ότι στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Σχετικό Άρθρο: Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης του τμήματος Βιολογικού στο ΑΠΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος