Ο Μπιλ Γκέιτς στην Αθήνα – Επαγγελματικές συναντήσεις και διακοπές

Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα ο Μπιλ Γκέιτς. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής, απλά ντυμένος, βγήκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και όταν άκουσε δημοσιογράφους να τον καλωσορίζουν και να τον ρωτούν τι τον φέρνει στην Ελλάδα χαμογέλασε.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο Μπιλ Γκέιτς έχει προγραμματίσει πολλές επαγγελματικές συναντήσεις τις επόμενες μέρες, αλλά πρόκειται να κάνει και ολιγοήμερες διακοπές. Όσο παραμένει στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα διαμένει στην προεδρική σουίτα του ενώ κατά πληροφορίες θα ταξιδέψει για λίγες μέρες και στα ελληνικά νησιά.

Ο συνιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα από τη Μαγιόρκα με το προσωπικό του αεροσκάφος, στον VIP τομέα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Κατά τη διάρκεια της πορείας του στη Microsoft, ο Γκέιτς κατείχε τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου (CEO), του προέδρου και του επικεφαλής λογισμικού, ενώ ήταν επίσης ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος μέχρι τον Μάιο του 2014.

Τον Ιούνιο του 2008, ο Γκέιτς πέρασε σε ρόλο μερικής απασχόλησης στη Microsoft και αφιερώθηκε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσαν ο ίδιος και η τότε σύζυγός του, Μελίντα Γκέιτς, το 2000. Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2014 και ανέλαβε νέα θέση ως σύμβουλος τεχνολογίας για την υποστήριξη του νεοδιορισθέντος Διευθύνοντος Συμβούλου Satya Nadella. Τον Μάρτιο του 2020, ο Γκέιτς εγκατέλειψε τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου στη Microsoft.

Από το 1995 έως το 2017, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο του Forbes, κάθε χρόνο εκτός από την περίοδο 2010 έως 2013.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς συμφώνησαν πώς θα «μοιράσουν» το φιλανθρωπικό ίδρυμά τους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος