ΒΙΝΤΕΟ: Καύσωνας διαρκείας ενόψει – Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για Τετάρτη και Πέμπτη από την ΕΡΤ

Οι περιοχές στις οποίες αναμένεται να χτυπήσει παρατεταμένα ο καύσωνας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΡΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει τη χώρα μας για αρκετές ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη δυτική Ελλάδα, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε τους 39 με 40 βαθμούς κατά τόπους στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ από την Παρασκευή έως και τις αρχές του Αυγούστου θα φτάσει και πιθανώς να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 40 και τοπικά στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 36 με 38, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο έως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος