Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την υπόθεση

Έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελέα Εφετών τόσο για την καταγγελία της 24χρονης ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη όσο και για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κύκλωμα μαστροπείας», ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο κ. Πλιώτας ζητεί να ενημερωθεί προσωπικά ο ίδιος για την πορεία κα τα αποτελέσματα της έρευνας από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης που θα οριστεί ως εποπτεύων.

Ο κ. Πλιώτας υπενθυμίζει μάλιστα στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Στο έγγραφό του ο κ. Πλιώτας παραθέτει σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για το θέμα και σημειώνει: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος