Βγαίνει από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου – Δήλωση Θάνου για το “ηχητικό ντοκουμέντο”

Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων. Ο αποβιώσας πρώην ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Με αφορμή σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χριστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατα απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Η εντολή από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολιγικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο « χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» κι ως εκ τούτου αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση και την επανεξέταση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών « προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης( μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός “ ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων οπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία.

Πάντως ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια ( μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».
Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης ο οποίος ήδη παρέλαβε το ηχητικό συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είχε διενεργηθεί το 2016 είχε μιλήσει για 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κ. Θάνου, και πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους.

Δήλωση της Βασιλικής Θάνου με αφορμή την έρευνα που ξεκινά εκ νέου η Οικονομική Εισαγγελία με βάση το “ηχητικό Βγενόπουλου”

Δήλωση με αφορμή την ανάσυρση από το αρχείο, της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος της μετά από μηνυτήρια αναφορά του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου το 2016, όταν η ίδια ήταν τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εξέδωσε η Βασιλική Θάνου.

Η κ. Θάνου αναφέρει στην δήλωση της:

«Eπαναλαμβανω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα, για όσα ακούγονται στην συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ., ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεστεί, κατά την έρευνα της μήνυσης του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στην μήνυση του.

Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου που αγωνίσθηκε κατά της Διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από έξι χρόνια, ως

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος