Βερολίνο : Η τριμερής συνάντηση για τα ελληνοτουρκικά αρχή γερμανικής πρωτοβουλίας

Η τριμερής ελληνο-τουρκο-γερμανική συνάντηση στις Βρυξέλλες σε επίπεδο συμβούλων των ηγετών των τριών χωρών ήταν η αρχή μίας γερμανικής πρωτοβουλίας μεσολάβησης στα ελληνο-τουρκικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο επιβεβαίωσε την συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες η διπλωματική σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα, ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος του γερμανού καγκελάριου Γιενς Πλέτνερ.

«Επιβεβαιώνω τη συνάντηση στις Βρυξέλλες», απάντησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, σε ερώτηση της ΕΡΤ. «Τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο τούρκος πρόεδρος είχαν εκφραστεί θετικά στο ερώτημα, εάν θα βοηθούσε μία μεσολάβηση της Γερμανίας. Στη βάση αυτή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στις Βρυξέλλες και θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές», πρόσθεσε ο γερμανός εκπρόσωπος. Για το περιεχόμενο των συζητήσεων απέφυγε να πει ο,τιδήποτε επικαλούμενος το απόρρητο του «εμπιστευτικού χαρακτήρα της συνομιλίας».

Στην ερώτηση αν είναι η συνάντηση της Παρασκευής συνιστά έναρξη μιας γερμανικής πρωτοβουλίας, ο εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή είναι η ελπίδα» και σημείωσε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις». Αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι «εμπιστευτικά».

Σημειώνεται ότι η γερμανική πρωτοβουλία εκδηλώνεται μετά την επίσκεψη του γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και σε μια συγκυρία που επαναλαμβάνονται οι απειλές του τούρκου προέδρου Ραγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος