Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Τετάρτη, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι, στο Καλαπόδι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας.
Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από το Καλαπόδι και εξαπλώθηκε νότια. Ενώ την ώρα που τα ενάερια σταμάτησαν να επιχειρούν, το όρος «Κατοστάρα» είχε παραδοθεί στις φλόγες εντείνοντας τους φόβους να κινηθεί η πυρκαγιά προς τον Έξαρχο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από το απόγευμα στους 155 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων της 1ης, 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, πολυπληθής ομάδες εθελοντών και 41 οχήματα, ενώ από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως 22 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρεχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στην περιοχή εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112:
- Στις 14:57 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων των οικισμών, Σφάκα και Ζέλι Φθιώτιδας.
- Στίς 15:37 εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων από τον οικισμό Σφάκα προς Ελάτεια.
- Στις 16:43 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από Κατάλυμα προς Ελάτεια.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 1, 2026
🆘 Δασική πυρκαγιά στην τοπική κοινότητα #Σφάκας της Περιφερειακής Ενότητας #Φθιώτιδας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Κατάλυμα απομακρυνθείτε προς #Ελάτεια
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι επίγεια και εναέρια πυροσβεστικά μέσα προσπαθούσαν να ανακόψουν τη δύναμη της πυρκαγιάς που έχει κατέβει πολύ χαμηλά απειλώντας κτηνοτροφικές μονάδες στην Ελάτεια.
Το ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος