Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών (video)

Array

Εικόνα βελτίωσης παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα των δασικών πυρκαγιών σε Κορινθία, Κέρκυρα και Αμαλιάδα. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε  46 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Στο Κατακάλι της Κορινθίας όπου καίει δασική έκταση, η φωτιά είναι σε ύφεση. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, 120 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων με 24 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν και εναέρια μέσα. Η παιδική κατασκήνωση στο Σοφικό εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, με απόφαση του ιδιοκτήτη. Έχουν καεί στέμματα πευκοδάσους και ελιές ωστόσο άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός τους. Οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις (περισσότερα απο 14 αεροσκάφη) που κινητοποιήθηκαν για την αναχαίτηση αρχικά και στη συνέχεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κατάφερα να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και η φωτιά στην περιοχή Κουραμαδίτικα της Κέρκυρας, που έκαψε δασική και χορτο-λιβαδική έκταση, ενώ υπήρξε και προληπτική εκκένωση του οικισμού Βασιλικά προς το Κεφαλόβρυσο.

Σε ύφεση και η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην Ανάληψη Αμαλιάδας.

Στη Θεσσαλονίκη το πύρινο μέτωπο  που εκδηλώθηκε στο δάσος του  Σέιχ-Σου πάνω από το θέατρο Γης στις 3 χθες, 21/8, το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο εντός μιας ώρας χάρις στην άμεση κινητοποίηση 75  πυροσβεστών και εθελοντών, 2 αεροσκαφών Κανατέρ και ενός ελικοπτέρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος