Βατόπουλος στην ΕΡΤ: Σπάνιο, αλλά πιθανό να κολλήσεις γρίπη και κορονοϊό

Για το ενδεχόμενο δίδυμης πανδημίας κορονοϊού και γρίπης ρωτήθηκε από την Σταυρούλα Χριστοφιλέα, στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστημίου Δ. Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος. Όπως είπε: «πέρυσι δεν είχαμε καθόλου γρίπη, φέτος φαίνεται ότι έχουμε οπότε πρέπει γίνεται διάγνωση δηλαδή αν έχεις γρίπη ή κορονοϊό. Και να κολλήσεις και τους δύο ιούς είναι κι αυτό πιθανό, είναι εξαιρετικά σπάνιο προς το παρόν, αλλά είναι κι αυτό πιθανό. Ο τρόπος πρόληψης είναι ίδιος, είναι αναπνευστικά μεταδιδόμενα και τα δύο, συνεπώς όπως προφυλασσόμαστε από το ένα προφυλασσόμαστε κι από το άλλο και υπάρχουν και τα δυο εμβόλια και της γρίπης και του κορονοϊού».

Ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ψάχνουν να βρουν μήπως έχουν Όμικρον κι έτσι να εφησυχάζουν και τόνισε ότι ο κορονοϊός είναι μια επικίνδυνη αρρώστια ανεξαρτήτως από την παραλλαγή που θα κολλήσει ο καθένας από εμάς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων είπε:  «αύριο θα συνεδριάσει η διευρυμένη επιτροπή, δεν μπορώ να προκαταλάβω κάποια απόφαση. Θα πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα κι αν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση εξαρτάται από την εκτίμηση που θα υπάρχει για το πώς πάνε τα πράγματα. Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή γενικά. Εξακολουθούμε και είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, συνεπώς υπάρχει μια δυσκολία να αποφασιστεί έτσι εύκολα χαλάρωση των μέτρων. Όλα αυτά θα τα δούμε αύριο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος