Βασιλακόπουλος: Λάθος μήνυμα ότι εμβολιάζω το παιδί μου για την προστασία παππούδων – 8 νέοι και 1 παιδί στις ΜΕΘ (video)

«Την τελευταία εβδομάδα θρηνήσαμε τον θάνατο τριών νέων από 18- 39 και διασωληνώθηκαν άλλοι 9 μεταξύ αυτών κι ένα παιδί, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας τρία παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και 50 έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ που είναι τραγικά οδυνηρή εμπειρία». Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΝΑ Ευαγγελισμός, Θόδωρος Βασιλακόπουλος επικεντρώνεται, μιλώντας στην ΕΡΤ στο ζητούμενο της ανοσίας αγέλης εξηγώντας ότι «ο στόχος του 85% δεν θα επιτευχθεί αν δεν μπούν στην εξίσωση τα παιδιά.»

Παρήγορο χαρακτηρίζει ότι το 7% παιδιών άνω των 12 ετών έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ όμως, όπως λέει, το ανάλογο ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται σε 40% και «δεν είναι επειδή εκεί αγαπάνε λιγότερο τα παιδιά τους». ‘Οπως συπμπληρώνει ο κ. Βασιλακόπουλος, ο δικός του γιος δυστυχώς δεν είναι 12 για εμβολιαστεί, αν και θα το ήθελε, «όχι για να προστατευτεί κάποιος παππούς, αλλά ο ίδιος».

«Για όσους φοβούνται τι θα συμβεί 4 χρόνια μετά τον εμβολιασμό»

Η πρωτεϊνη – ακίδα στην οποία εκτίθεται ο οργανισμός με το εμβόλιο, είναι ίδια και στους νοσούντες από κορονοϊό, μόνο που εκείνοι εκτίθενται και σε επιπλέον τρεις πρωτεϊνες του ιού, επισημαίνει ο καθηγητής σχολιάζοντας:
«Είναι σα να έχω αλλεργία στα μύδια, αλλά να τρώω μυδοπίλαφο». 

Ενδεικτικά αναφέρει:

  • Χωρίς τους εμβολιασμούς τον περασμένο Νοέμβρη σε 3.500 κρούσματα οι θάνατοι ήταν 120
  • Μετά από τρεις μήνες εμβολιασμών, τον Μάρτιο, σε 3.5000 κρούσματα αντιστοιχούσαν 70 θάνατοι
  • Σήμερα με τους εμβολιασμούς ο αριθμός των θανάτων σε 3.5000 κρούσματα αναλογεί σε 20.

«Φοβάμαι ότι η κοινωνία έχει ανοσία απέναντι στον θάνατο και ότι οι 20 απώλειες αντιμετωπίζονται σα να μη συμβαίνει τίποτα», σχολιάζει ωστόσο ο καθηγητής, αναφέροντας παράλληλα ότι «οι εμβολιασμένοι αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό φορτίο λόγω μη εμβολιασμένων».

«Πότε θα χρειαστεί τρίτη δόση – Δεν θα είναι το ίδιο για όλους»

Πιθανότατα  θα χρειαστεί μέσα στον χρόνο αναμνηστική δόση με το υπάρχον ή κάποιο ελάχιστα τροποποιημένο εμβόλιο για να πιάνει και τα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρινίζοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους ανοσοκατασταλμένους γιατί δεν έχουν τόσο καλή απάντηση στον εμβολιασμό.

Πρέπει όμως να βρεθεί χρυσή τομή για το αν θα προηγηθεί τρίτη δόση στον ανεπτυγμένο κόσμο , ή σε φτωχότερες χώρες όπου είναι περιορισμένη η διαθεσιμότητα των εμβολίων, τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος