Βαρθολομαίος στη Σακελλαροπούλου: Στην εποχή μας η συμβολή της διδασκαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποκτά επικαιρότητα (video)

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Προεδρικό Μέγαρο είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Κατά την προσφώνηση της στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η κ. Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής και του Αρχιεπισκόπου, τόνισε ότι στο πρόσωπό του Οικουμενικού Πατριάρχη βλέπουμε την ιστορία αιώνων, την ανεκτίμητη κληρονομιά των ηγετών της Εκκλησίας, φυσιογνωμιών που διαμόρφωσαν και χάραξαν καθοριστικά την ιστορία του Ελληνισμού, την ιστορία του πολιτισμού μας, την ιστορία του έθνους.

«Θεωρώ ότι κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, είτε χριστιανός είτε αλλόδοξος, ή ακόμα και αγνωστικιστής, έρχεται μια μέρα στη ζωή του που συλλογίζεται αυτό που λέει ο ποιητής “το μερίδιο του Θεού”. Τη συνεισφορά του στο παγκόσμιο οικοδόμημα του πολιτισμού, η οποία νοηματοδοτεί τη φευγαλέα παρουσία μας στον κόσμο. Η δική σας συνεισφορά αποτελεί πηγή έμπνευσης προς την κατεύθυνση αυτή για όλους μας, υπερβαίνοντας τον τόπο, τον χρόνο, ακόμα και τη δύσκολη αποστολή που επιτελείτε» επισήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Στην εποχή μας στην οποία διαπιστώνεται μία υποχώρηση της κοινωνικής συνοχής και ενισχύεται ο ατομοκεντρικό ευδαιμονισμός η συμβολή της κοινωνικής εμπειρίας και διδασκαλίας της ορθόδοξης εκκλησίας αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το φαινόμενο της συρρίκνωσης των κοινωνικών κατακτήσεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό» είπε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ξενάγηση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Nωρίτερα ο οικουμενικός πατριάρχης επισκέφτηκε το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος, στο μουσείο νεότερης και σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνει πολλά και σπάνια έργα τέχνης, ενώ αναφέρθηκε στη δύναμη της τέχνης να ευαισθητοποιεί τον άνθρωπο για πολλά ζητήματα.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι το μουσείο νεότερης και σύγχρονης τέχνης έχει στόχο να βοηθάει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως μορφώσεως ηλικίας και κοινωνικής τάξης να αποκτούν πρόσβαση στην τέχνη να την διαβάζουν εντός εισαγωγικών να υφίσταται δι’ αυτής την καλή αλλοίωση» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Αυτό που και εμείς διακαώς επιθυμούμε είναι ο χώρος αυτός, στο πνεύμα του εγκυκλοπαιδισμού πέρα από την αισθητική, εικαστική, παιδαγωγική άσκηση να ορίζει ως πρωταρχικό του μέλημα την εξοικείωση του κοινού με την Τέχνη» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής τιυ Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Κυριάκος Κουτσομάλλης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς – Χρύσα Ρουμελιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος