Β. Παπαευαγγέλου: Σταθερή η κατάσταση της πανδημίας – Δεν πετάμε τις μάσκες, δεν εφησυχάζουμε (video)

Σταθερή παραμένει η εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδας στη χώρα μας και ο δείκτης θετικότητας παραμένει στο 1%, τόνισε η  καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το 28% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 4 έως 18 ετών, ενώ το μήνα Σεπτέμβριο καταγράφηκε μείωση των κρουσμάτων στις ηλικίες αυτές σε σχέση με τον Αύγουστο.

Επίσης ανέφερε πως σημειώθηκε αύξηση  κρουσμάτων σε άτομα τρίτης ηλικίας.

Ανέφερε πως 20.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων τα 3000 είναι στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα δήλωσε ότι μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ σχολίασε ότι η πλειοψηφία αυτών είναι ανεμβολίαστοι.

Οι άνω των 60 ετών ανεμβολίαστοι έχουν 12 φορές περισσότερο κίνδυνο από τα άτομα της ίδιας ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί. Οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα 66% πανελλαδικά, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι 94%.

Ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος, τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά των εμβολιασμένων σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ υψηλά.

Οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να παρεξηγήσουν τις νέες οδηγίες, δεν πετάμε τις μάσκες, δεν εφησυχάζουμε, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε πως το εμβόλιο προστατεύει αποτελεσματικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος