Β. Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά στην κοινότητα – Αύξηση κρουσμάτων στους 15-19 ετών

Για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών. Πρόσθεσε ότι η μετάδοση συνεχίζεται και είπε ότι οι περισσότερες μεταδόσεις γίνονται μέσα στις οικογένειες Με δεδομένη και τη βρετανική μετάλλαξη αντιλαμβανόμαστε ότι αν ο ιός μπει στο σπίτι πιθανώς θα κολλήσουν όλοι, σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Πρόσθεσε ότι όταν γίνεται ιχνηλάτηση σε νέους ανθρώπους εκείνοι αναφέρουν ότι αν και γενικά πρόσεχαν βρέθηκαν με φίλους τους σε υπαίθριους χώρους χωρίς μάσκα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προσέχουμε διπλά χωρίς υπερβολές και απομόνωση ενώ χαρακτήρισε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη ασπίδα προστασίας που διαθέτουμε.

Σχετικά με τον κυλιόμενο μέσο 7ημέρου η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι ξεπέρασε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως. Με τα self test αναμένεται να έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες σημείωσε και στη συνέχεια επισήμανε τη σημασία της χρήσης τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Στόχος είναι η επέκταση των self test σε όλους τους εργασιακούς χώρους το συντομότερο δυνατόν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα όπου παρατηρείται καθολική αύξηση νέων κρουσμάτων ενώ ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι το τελευταίο 20ημερο οι διασωληνώσεις διπλασιάστηκαν και υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες. Σταθεροποίηση παρατηρείται στην Αττική, με υψηλό όμως επιδημιολογικό επίπεδο.

Μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών και -όπως είπε- αυτό διότι τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.747 νέα κρούσματα, 78 θανάτους και 790 διασωληνωμένους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος