Β. Παπαευαγγέλου: Καλούμε όλους να προσέλθουν για την τρίτη δόση – Διπλασιάστηκε η θετικότητα

Για τη σημασία της αναμνηστικής δόσης μίλησε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέροντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού επέκτεινε τη σύσταση για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών που συμπληρώνουν 6 μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό ενώ είπε χαρακτηριστικά κανένας να μην ολιγωρήσει και να προσέλθουν όλοι για τρίτη φορά στο εμβολιαστικό τους κέντρο. Ακόμα επισήμανε ότι το ποσοστό της θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Όπως είπε «σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ κι ενώ ο εβδομαδιαίος αριθμός εργαστηριακών τεστ έχει παραμείνει σταθερός καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο, περίπου δηλαδή στο 1,3 με 1,4 εκατομμύρια εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί σταδιακά και σταθερά, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 1,1 στις αρχές του μήνα στο 1,96 την προηγούμενη εβδομάδα».

Σχετικά με την τρίτη δόση τόνισε ότι «τα πρόσφατα επιστημονικά και βιβλιογραφικά δεδομένα καθιστούν σαφές ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση είναι απαραίτητη προκειμένου να θωρακίσουμε το όφελος του αρχικού εμβολιασμού» και πρόσθεσε «η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης αυξάνει σημαντικά το επίπεδο των αντισωμάτων».

Ακόμα είπε ότι ο εμβολιασμός των εγκύων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός και απαραίτητος. Το κεντρικό μήνυμα σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου είναι ότι η θνητότητα είναι σημαντικά μειωμένη σε ασθενείς με ολοκληρωμένο εμβολιασμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος