Β. Πάντζος: Θα παραδοθεί ο 14χρονος Ρομά που καταζητείται – Οδηγούσε το κλεμμένο Ι.Χ στο Πέραμα (video)

Ο οδηγός, του κλεμμένου ΙΧ που δεν σταμάτησε για αστυνομικό έλεγχο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αιματηρή καταδίωξη, στο Πέραμα ήταν μόλις 14 ετών και σήμερα ή αύριο θα παραδοθεί είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάτζος. Η οικογένεια του 14χρονου που από την Παρασκευή διαφεύγει και καταζητείται δεν θέλει να μιλήσει και περιμένει δικηγόρο, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την απώλεια ο κ.Πάντζος είπε ότι είναι 18 και όχι 20 ετών ο Ρομά που τραυματίστηκε θανάσιμα και πρόσθεσε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο 16χρονος που δέχτηκε τρεις σφαίρες, με αποτέλεσμα να υποβληθεί και σε αφαίρεση σπλήνας.

Ο εκπρόσωπος των Ρομά είπε ότι και οι τρεις δεν οπλοφορούσαν, ενώ περιέγραψε ως πυκνοκατοικημένη την περιοχή κοντά στην οδό Ελπίδας όπου κατέληξε η καταδίωξη μισής ώρας και πορείας 12 χιλιομέτρων.
Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν.

Στην ΓΑΔΑ παραμένουν κρατούμενοι οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα. Αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η βαλλιστική εξέταση θα καθορίσει πόσα αστυνομικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν και θα προσωποποιηθούν οι κατηγορίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος