Β. Μεϊμαράκης: Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν συνεργασίες ή αλαζονικότητα

«Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή ψέματα;», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θέτοντας έτσι τα διλήμματα των εκλογών.

«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

«Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

«Πιστεύετε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός, και αρχηγός συγκροτημένου κόμματος», αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Διαβάζω τα κείμενα των “53” και είναι χειρότερα από της Αριστερής πλατφόρμας. Πώς θα είναι συμπαγής μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα», είπε. Χαρακτήρισε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.

Μιλώντας χθες σε παραγωγικούς φορείς στο “Βελλίδειο”, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η χώρα «δεν αντέχει άλλα πειράματα», επεσήμανε ότι «το δίλημμα είναι ειλικρίνεια ή δημαγωγία» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «το μόνο νέο που έφερε είναι το νέο μνημόνιο». #kalpes920

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος