Ειδικό Δικαστήριο – Μαρινάκης: Ήταν σωστό να έχουμε 4 τηλεοπτικούς σταθμούς — Παπαχρήστος: Όλα ξεκινούσαν από τον Παππά

Array

Επιθυμία της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να αποκτήσει μια από τις τηλεοπτικές άδειες ο Χρ. Καλογρίτσας για να έχει ένα φίλα προσκείμενο σε αυτό το κανάλι. Αυτό τόνισε στην κατάθεση του στο Ειδικό Δικαστήριο ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο παρασκήνιο του διαγωνισμού λέγοντας πως μετά από αίτημα του πρώην υπουργού Νίκου Παππά συναντήθηκε με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Η συζήτηση,σύμφωνα με τον μάρτυρα, αφορούσε την πρώτη δόση που έπρεπε να καταβάλει ο επιχειρηματίας για την άδεια σημειώνοντας πως ήταν κοινό μυστικό πως τον στήριζε η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένας τηλεοπτικός σταθμός φιλικά προσκείμενος στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επιχειρηματίας τάχθηκε υπέρ της ορθότητας του διαγωνισμού λέγοντας θεωρεί σωστό να υπάρχουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί για να είναι βιώσιμοι.

«Θεωρώ πως ήταν σωστό να πληρώνουν ένα τίμημα. Σωστά έπραξε η τότε κυβέρνηση στο να κάνει το διαγωνισμό »

Πρόεδρος : Έχετε καταθέσει ότι επικοινώνησε μαζί σας ο κ. Παππάς και σας ζήτησε κάτι
Μάρτυρας: Δεν ήταν χάρη. Θεωρώ νορμαλ ότι ζήτησαν να γίνει η πληρωμή όσο το δυνατό γρηγορότερα, για εμάς δεν ήταν πρόβλημα.
Μου ζήτησε να συναντηθώ με τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο δεν γνώριζα, για να τον βοηθήσω με την πρώτη δόση…
Θα κατέβαλα το ποσό ως δάνειο.
Πρόεδρος: Αναρωτηθήκατε γιατί;

Μάρτυρας: Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ο κ. Παππάς και ο κ. Τσίπρας θεωρούσαν σωστό να βοηθήσουν τον κ. Καλογρίτσα να αποκτήσει μια συχνότητα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, όπως τον κ. Αρβανίτη. Για να έχουν έναν σταθμό φιλικά προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ σε μια Δημοκρατία, ότι μια κυβέρνηση δε μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο….Η επιθυμία στο να συμμετέχει ο Καλογριτσας στο διαγωνισμό ήταν καθαρά επιθυμία Τσίπρα και Παππά για λογαριασμό της κυβέρνησης». «Ο άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο, είχε τις επιχειρήσεις του σπρώχτηκε όρια αυτή την κατεύθυνση για να δουλέψει ο σταθμός για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ»ανέφερε.

Πρόεδρος: Οι συναντήσεις σας με τον κ. Παππά τι αφορούσαν;
Μάρτυρας: Μια συνάντηση έγινε στο γραφείο μου για το διαγωνισμό, ενώ άλλες στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσαν στα κανάλια αλλά και θέματα του Δήμου Πειραιά. Ήταν στα πλαίσια νομιμότητας.

Ο μάρτυρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «σύντομη» συνάντηση του με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία είπε ότι του εξήγησε ότι θα ήταν δύσκολο να τον δανειοδότηση γιατί δεν θα ήταν σωστό απέναντι στους άλλους καναλάρχες αλλά και σε εκείνους που δεν έλαβαν την άδεια. Θεωρούσα ότι δεν ήταν σωστό για εμένα να εμπλακώ.

Πρόεδρος: Ο κ. Καλογριτσας τι σας είπε;
Μάρτυρας: Ήταν σύντομη η κουβέντα μας αλλά ο άνθρωπος είχε τη δουλειά του. Θεωρώ ότι πιέστηκε και του ζητήθηκε να το πράξει. Θεώρησα ότι περισσότερο το έκανε γι αυτούς, παρά για τον εαυτό του.
Πρόεδρος: Γιατί δεν έδωσαν τη 48ωρη προθεσμία για να τον βοηθήσουν;
Μάρτυρας: Αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα και με τους άλλους που δεν είχαν πάρει άδεια.
Πρόεδρος: Γιατί περιμένατε δυο χρόνια να δημοσιοποιήσετε μια τόσο σοβαρή καταγγελία ότι ήθελαν να φτιάξουν κανάλι μέσα στο Μαξίμου, όπως είπατε σε συνέντευξή σας.
Μάρτυρας: Δεν θεώρησα ότι πρέπει να τα καταγγείλω την επόμενη του διαγωνισμού. Ηθικά δεν ήταν σωστό αλλά δεν είδα κάποιο έγκλημα για να καταγγείλω.
Θεωρώ ότι μία κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες. Δεν είδα κάτι το οποίο θα έπρεπε να καταγγείλω την ίδια μέρα.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατέθεσε πως η πληροφόρηση που είχε τότε ήταν πως όλα ξεκινούσαν από τον τότε υπουργό. Ο Νίκος Παππάς ήταν ο μαέστρος που κρατούσε την μπαγκέτα. Η διαδικασία ήταν άλλοθι για να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ το τηλεοπτικό τοπίο

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος