Β. Κοντοζαμάνης: Έως τις 7 Ιουνίου ο Ερυθρός Σταυρός θα έχει επιστρέψει πλήρως στην κανονική του λειτουργία

Μέχρι τις 7 Ιουνίου ο Ερυθρός Σταυρός θα έχει επιστρέψει πλήρως στην κανονική του λειτουργία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Σημείωσε ότι όλα τα νοσοκομεία που ήταν αποκλειστικά για Covid επιστρέφουν στην κανονικότητα.

“Ήδη γνωρίζετε για το Θριάσιο και το νοσοκομείο Σισμανόγλειο” είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι το επόμενο νοσοκομείο που θα επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία.

“Μέχρι τις 7 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση αυτή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη έχουν δοθεί 25 κλίνες για περιστατικά του χειρουργικού τομέα του Ερυθρού Σταυρού που ήταν σε αναμονή για χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο υποστηρίζεται από μονάδες του Στρατού, οι οποίες θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι στα νοσοκομεία έχουν επανέλθει κλίνες σε ΜΕΘ που ήταν αποκλειστικά για Covid για χρήση non – Covid περιστατικών. Επίσης, “έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και συγκεκριμένες μονάδες σε νοσοκομεία όπως είναι οι καρδιοχειρουργικές μονάδες, προκειμένου να συνεχιστούν, να προχωρήσουν και τα χειρουργεία”.

Για τους εμβολιασμούς στα νησιά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος “Γαλάζια Ελευθερία” σε 19 νησιά χορηγείται το εμβόλιο αυτό.

Διαβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στις δομές των νησιών αυτών επειδή προσέρχονται συμπολίτες μας από άλλα σημεία της χώρας γιατί οι εμβολιαστικές γραμμές είναι συγκεκριμένες και έχουν συγκεκριμένη παραγωγικότητα ημερησίως”.
“Επομένως”, είπε, “υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων ώστε να πάει κάποιος. Το πρόγραμμα αφορά κατοίκους των νησιών αυτών, διαμένοντες ή εποχικούς εργαζόμενους και βεβαίως μπορεί κάποιος, εφόσον βρει ραντεβού, να πάει“. Τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα νησιά και με τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson στην υπόλοιπη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος