Β. Κόκκαλης για την φωτιά στην Πεντέλη: Τα βασικά μέτωπα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω της σφοδρότητας των ανέμων (video)

Array

Για τρία βασικά μέτωπα, σε Διώνη, Πικέρμι και λεωφόρο Μαραθώνος έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σε άλλες περιοχές υπάρχουν πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις.

«Παντού υπάρχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά είναι τόσο ισχυροί οι άνεμοι που το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο», πρόσθεσε ακόμη.

Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις καθώς επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Επιπλέον, έχει διατεθεί στο πεδίο των επιχειρήσεων και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “Όλυμπος” για τον συντονισμό των δυνάμεων ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το ΠΣ. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Ακόμα, συνεχίζεται η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του ΓΕΕΘΑ, της δασικής υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για τη διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους σε ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα: Σκληρή μάχη με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Πεντέλη, Γέρακα, Παλλήνη – O χάρτης με τις εστίες (Live)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος