Β. Κικίλιας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς, δομές και Φροντίδες Ηλικιωμένων – Τα πρόστιμα

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού υγειονομικού, διοικητικού των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, μονάδων των κλειστών δομών κέντρων πρόνοιας χρονίως πασχόντων, οικοτροφείων, ειδικών ιδρυμάτων, ΚΔΑΠ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση εξειδίκευσης των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας έως 16-08-2021 θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί (με μία τουλάχιστον δόση και ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο ανά τύπο εμβολίου χρόνο) όλο το προσωπικό (υγειονομικού, διοικητικού, υποστηρικτικού) των ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ).

Θα χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών σε όσους παραλείψουν την υποχρέωση μέχρι να την εκπληρώσουν. Επίσης κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά.

Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών κανόνων επιβάλλεται στη δομή πρόστιμο 50.000 ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Υποχρεωτικός επίσης είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση.

Επίσης θα υπάρξει μέριμνα για προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες προσωπικού όσων δεν εμβολιάζονται. Επιπλέον, όπως είπε, δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ανά υγειονομική περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα εκ μέρους των υπόχρεων για απαλλαγή από τον εμβολιασμό για αποδεδειγμένους λόγους υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους τους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση ανέφερε ότι έχουμε φτάσει τα 9,330 εκατ. εμβολιασμούς, το πρόγραμμα εμβολιασμού πάει πολύ καλά και δυναμώνει συνεχώς, ωστόσο χθες μετά από πολύ καιρό ξεπέρασαν τις 100 οι εισαγωγές covid.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα εξειδικευμένα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τους υπουργούς Υγείας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος