Β. Κικίλιας: Βλάσφημη ενέργεια η βεβήλωση της ιστορικής μονής της Παναγίας Σουμελά

«Τέτοιες ενέργειες όχι απλά δεν βοηθούν καθόλου, αλλά αποτελούν μια ακόμη πρόκληση της τουρκικής πλευράς», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας βλάσφημη ενέργεια τις πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει στον χώρο της Ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά.

«Αποτελούν βεβήλωση ενός Μνημείου, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μιας μονής που ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία: Μήπως ήρθε η ώρα;», που διοργάνωσε σήμερα το ΕΛΙΑΜΕΠ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία. Σύγχρονες Προσεγγίσεις – Μελλοντικές Προκλήσεις».

Στην ομιλία του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι έτοιμο να συμμετέχει στον διάλογο προς έναν κοινό οδικό χάρτη για την πολιτιστική διπλωματία, ξεκαθαρίζοντας ότι «η πολιτιστική διπλωματία είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται δύο για να γίνει πράξη».

«Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί ένα πεδίο που συνδέεται άμεσα και με τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού, καθώς δραστηριότητες που συνδέονται με την πολιτιστική διπλωματία μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, να ενισχύσουν την προβολή της και να διαμορφώσουν θετικές εικόνες για την χώρα, προσελκύοντας αυξημένες τουριστικές ροές», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε δε, ότι «η προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, έχει επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διεθνή εικόνα της χώρας, με άμεσο αντίκτυπο και στον τουρισμό», για να συμπληρώσει ότι μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα (mega events) μπορούν να αναδείξουν την Ελλάδα ως διεθνές κέντρο παραγωγής πολιτισμού και να ενισχύσουν εξειδικευμένες μορφές τουρισμού όπως συνέδρια, φεστιβάλ και μεγάλες εκθέσεις.

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μέσα από Οργανισμούς, όπως η UNESCO, που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητα και την ελκυστικότητα της χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και να ενισχύσει το ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά προϊόντα της Ελλάδας σε δυνητικούς επισκέπτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος