Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της καθιερωμένης  ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών. Όπως είπε, μέσα από το απόθεμα εμβολίων της AstraZeneca δίνεται η δυνατότητα σε νεότερες ηλικίες πρώιμης πρόσβασης στον εμβολιασμό. 

“Δίνεται όμως η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για αυτούς τους νέους συνανθρώπους μας και να εμβολιασθούν. Τη μια μέρα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και την άλλη να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται”.

Να σημειωθεί ότι εμβόλια θα γίνονται και σε ιδιωτικά κέντρα, Σάββατα και Κυριακές ενώ θα διευρυνθεί και το ωράριο.

O υπ. Υγείας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά ενώ έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για άτομα άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Επίσης, έκανε γνωστό ότι τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια η διανομή των self-test.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ακόμα γνωστό ότι παρατείνεται για ένα ακόμα 20ημερο η επίταξη των ιδιωτών γιατρών. Σε αυτό το διάστημα είπε το υπ.Υγείας θα επεξεργασθεί μια λίστα ενδεχομένως με άλλους ιδιώτες γιατρούς “αν κι εφόσον παραστεί τέτοια ανάγκη”.

Επίσης, έδωσε πληροφορίες για τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών για μια σειρά από δραστηριότητες. Mεταξύ άλλων είπε ότι για τους ναούς οι επιστήμονες εισηγήθηκαν 1 άτομο ανά 25 τμ και υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό της εκκλησίας. Επίσης, εισηγούνται χρήση διπλής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τους πιστούς και περιφορά του Επιταφίου στο προαύλιο και προσκύνημά του εκτός των ναών.

Σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνεται μέχρι τις 10 το βράδυ και έως τις 9 το Πάσχα ενώ από τις 3/5 μέχρι τις 11 το βράδυ. Για το πασχαλινό τραπέζι 2 οικογένειες μέχρι και 9 άτομα ενώ σε εξωτερικό χώρο 2 οικογένειες μέχρι 12 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος