Κικίλιας: Κανένας συμβιβασμός για τη δημόσια υγεία εν μέσω τουρισμού

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χτες ήταν στα 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα ανέφερε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών, προσθέτοντας ότι η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. “Είναι εμφανές πως μετακυλίεται σιγά- σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος και η μετάδοση της νόσου” είπε. Ακόμα ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό ότι ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί  σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα είναι στο 3,8 ενώ τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 21.136.

Περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους εμφανίζονται στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου ενώ αύξηση κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα υπάρχει στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι έγιναν 4.554.868 εμβολιασμοί κι ότι πλέον κλείνουν δυο βδομάδες με πάνω από 103.000 εμβολιασμούς τη μέρα ενώ προβλέπεται κορύφωση της δυναμικής τον Ιούνιο. Σήμερα θα ξεπεράσουμε -όπως είπε- τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή, προσέθεσε ο υπουργός, θα περάσουμε τα 3 εκατ. συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

“Στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο των εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ με τη Μάλτα, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο μόνο πάνω από εμάς”.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τη σημασία της επιχείρησης “Γαλάζια Ελευθερία” για τον εμβολιασμό των νησιών ενώ επανέλαβε τα λόγια του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει κάνενας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια καθώς θα υποδεχόμαστε τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. “Ως υπουργείο Υγείας θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά με περισσότερους υγειονομικούς, πολλαπλάσιες δυνατότητες testing αλλά και δυνατότητες διακομιδών αν χρειαστούν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος