Β. Κικίλιας και Χ. Κλούγκε: Υπογραφή συμφωνίας για τη λειτουργία γραφείου Π.Ο.Υ. στην Αθήνα

Tο πρώτο γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών ανοίγει σύντομα στην Αθήνα. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Οργανισμού, Χανς Κλούγκε ,ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Υποδεχόμενος ο κ. Κικίλιας τον κ. Κλούγκε του είπε πως “σύνθημά μας είναι πάνω απ΄όλα ο ασθενής. Φροντίζουμε κάθε ανάγκη” Ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους και ακολούθησαν οι υπογραφές για το άνοιγμα του  πρώτου γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα. Ο κ. Κλούγκε δήλωσε κατενθουσιασμένος και έκανε λόγο για ιστορική συγκυρία και είπε χαρακτηριστικά πως “Η Ελλάδα σηκώνει ψηλά τη σημαία”

Πρόκειται για το πρώτο γραφείο του Π.Ο.Υ για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών που ανοίγει παγκοσμίως. Η επιλογή της Ελλάδας, έγινε, όπως επισημαίνεται, ως αναγνώριση ουσιαστικά του έργου της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και πολιτικών για την υγεία, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο κ. Κλούγκε, τόνισε χαρακτηριστικά ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται το χρόνο παγκοσμίως λόγω ανεπαρκούς περίθαλψης και σημείωσε πως το γραφείο που θα ανοίξει στην Αθήνα, σημαδοτοτεί την ανανέωση του όρκου του Ιπποκράτη 2.500 χρόνια μετά, κάνοντας λόγο για ορόσημο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Ευρωπαϊκό αυτό κέντρο αριστείας, “θα παρέχει τις υπηρεσίες του στις χώρες της Μεσογείου αλλά και της ΝΑ Ευρώπης” ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως  “αποκτά η χώρα μας ένα τεχνικό σύμβουλο για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα με υψηλό κύρος και παγκόσμια σφραγίδα”

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος