Β. Γεωργούσης, αντιπτέραρχος ε.α. για πτώση μαχητικού: Πιθανολογούμε τεχνική βλάβη – Ο ρόλος των F-4 σε καιρό ειρήνης

Την εκτίμηση ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-4 που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας εντιμετώπισε τεχνική βλάβη εξεφρασε ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης μιλώντας στην ΕΡΤ. Εφόσον επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες ότι οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε.

«Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίων ή στα υδραυλικά συστήματα»πρόσθεσε τονιζοντας πως «όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος για να σωθούν οι ίδιοι, το αεροσκάφος είναι καταδικασμένο».

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξια του για τη γρήγορα διάσωση των δύο ιπτάμενων.

Τι είναι τα Phantoms

Τα F-4, γνωστά και ως Phantoms, είναι αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς. «Ειναι διθέσια, ο κυβερνητης πετά μπροστά και ο συγκυβερνήτης πίσω και χειρίζεται τα οπλικά συστήμα. Δεν εκπαιδευτικά. Είναι μαχητικά αεροσκάφη και εν καιρώ ειρήνης χρησιμεύουν σε εκπαιδευτικές πτήσεις προκειμένου οι ιπτάμενοι να διατηρούν τη μαχητική τους ικανότητα» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος