Κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι η σημερινή ημέρα, καθώς οι αγρότες θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, του μπλόκου των Τεμπών στις 7 και του Προμαχώνα στη 1 το μεσημέρι.
Οι εκπρόσωποι των δύο μπλόκων θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα. Ανοικτά ειναι τα Τέμπη λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στην Κοιλάδα. Από τις 10 το βράδυ άνοιξε ο Προμαχώνας.
Επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ , ότι ο ΟΓΑ, θα παραμείνει ως έχει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και μετά πιθανόν να συγχωνευθεί με το ενιαίο ταμείο. Εκτίμησε δε ότι μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μέχρι αύριο θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των πολυήμερων αγροτικών κινητοποιήσεων, τις οποίες και χαρακτήρισε δίκαιες.
Σχετική είδηση: Aποφασίζουν για την στάση τους σε γενικές συνελεύσεις οι αγρότες (vid)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος