Β. Ανεμοδουρά: Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό δεν μπορεί να γίνονται από οποιονδήποτε (video)

Στην καλή ιχνηλάτηση επέμεινε, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά. «Το τεστ PCR είναι ιατρική πράξη και δεν μπορεί να γίνεται σε εξωιατρικούς χώρους από άτομα μη εξειδικευμένα. Υπάλληλοι κάνουν τεστ σε χώρους μη αδειοδοτημένους και όπως οι ίδιοι οι ασθενείς περιγράφουν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά ενώ νοσούν και αντιθέτως έχει ακουστεί ότι ταυτοποιούνται ως θετικά τεστ που δεν ισχύουν», τόνισε η κυρία Ανεμοδουρά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο Ιατρικός Σύλλογος συνιστά τα τεστ να διεξάγονται είτε στα νοσοκομεία, είτε σε αδειοδοτημένα κέντρα υγείας, κι αυτό πρέπει να το ξαναδει το υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα τηλεθεατών η κυρία Ανεμοδουρά είπε ότι το 15% των εμβολιασμένων θα χρειαστεί αντιμετώπιση σοβαρών συμπτωμάτων, αλλά οι επιπτώσεις στους ανεμβολίαστους δεν μπορούν να υπολογιστούν.

Η ανοσία μετά την τρίτη δόση (αναμνηστική), που είναι ουσιαστικά αναζωπύρωση αντισωμάτων, επιτυγχάνεται από την επόμενη ημέρα του εμβολιασμού, είπε η κ. Ανεμοδουρά και σε ερώτηση για το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα απάντησε ότι πρέπει πρώτα να σταματήσει ο ενδημικός και πανδημικός χαρακτήρας του κορονοϊού, δηλαδή μετά τον Μάρτιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος