“H αποχή των δικηγόρων δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στους σοβαρούς λόγους παρέλευσης του 18μήνου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι υπολείπονται 350 συνεδριάσεις μέχρι την έκδοση της απόφασης”, ανέφερε στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.
Σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρησή του από τη χθεσινή σύσκεψη παραγόντων της Δικαιοσύνης υπό τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως: “Οι πολυπρόσωπες και μεγάλες δίκες που χρονίζουν, δεν επιταχύνονται ως προς την εκδίκασή τους, λόγω έλλειψης αιθουσών και πολυαπασχολούμενων δικαστών, κάτι που επίσης συμβαίνει και στη δίκη της Χρυσής Αυγής”. Ειδικότερα για την εν λόγω δίκη ο κ.Αλεξανδρής σημείωσε ότι: “Ακόμη κι αν κάθε μέρα εκδικάζεται αδιαλείπτως, θα χρειαστεί πάνω από ενάμισης χρόνος για να εκδοθεί απόφαση”.
Τέλος ο κ. Αλεξανδρής πρότεινε να γίνεται σωστότερος και εκ των προτέρων συντονισμός ώστε να αντιμετωπίζονται εγκαίρως τα όποια κωλύματα στην περάτωση της εκδίκασης των μεγάλων υποθέσεων.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος