Unicef Trophy 2023: Τιμητική εκδήλωση για την νικήτρια ΚΑΕ Πανιώνιος στα γραφεία της UNICEF

H KAE Πανιώνιος κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο του τουρνουά UNICEF Trophy 2023, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο FINAL 8 του Κυπέλλου Μπάσκετ Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2024. 

Μετά τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας στον ημιτελικό του τουρνουά, στις 5 Ιανουαρίου, η ΚΑΕ Πανιώνιος επικράτησε με 66-63 της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και συναρπαστικά στιγμιότυπα.   

Ξεκινώντας το 2024 με πολύ θετικό κλίμα, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Γασάν Χαλίλ, καλωσόρισε χθες (9/1) στα γραφεία της UNICEF στην Αθήνα τον φετινό νικητή, την ΚΑΕ Πανιώνιος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), κ. Ευάγγελο Λιόλιο.   

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Χαλίλ, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση:  

«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στα γραφεία μας τον νικητή του φετινού UNICEF Trophy! Ολόψυχα συγχαρητήρια στην KAE Πανιώνιος που κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο για δύο συνεχόμενες χρονιές! Το UNICEF Trophy καθιερώθηκε το 2022 ως αποτέλεσμα μιας διαρκώς γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της UNICEF και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και την πρόληψη κάθε μορφής βίας, για κάθε παιδί, παντού. Συγχαρητήρια επίσης σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στο τουρνουά. Μαζί τους και με τις ακαδημίες νέων τους θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, όπως και μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί ή νέος δεν μένει στο περιθώριο!».

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την πολύτιμη και παραγωγική συνεργασία με τη UNICEF. Ο θεσμός του UNICEF Τrophy στη δεύτερη μόλις χρονιά του έχει «αγκαλιαστεί» από το ελληνικό μπάσκετ, καταγράφοντας δυναμική συμμετοχή από τα παιδιά των ακαδημιών των ομάδων που συμμετέχουν αλλά και συνολικά φιλάθλους του μπάσκετ. Χτίζουμε συνεχώς νέες ενέργειες που θα εμπλουτίσουν τη συνολική διαδικασία του θεσμού, έχοντας πραγματικό αντίκτυπο στα παιδιά, στους γονείς και στους αθλητές/αθλήτριες. Σύντομα περισσότερες συνέργειες μεταξύ των δύο οργανισμών θα ανακοινωθούν μαζί με τον επικεφαλής της UNICEF κύριο Γασάν Χαλίλ», σημείωσε ο Πρόεδρος κ. Λιόλιος.  

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος μαζί με τους Youth Advocates της UNICEF στην Ελλάδα, Παναγιώτη Ράπτη, Έφη Ζαφειροπούλου και Σταύρο Γιουβάνη, απένειμαν το τρόπαιο στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας, Δημήτρη Βεργίνη με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, κ. Ευάγγελο Λιόλιο, να παραδίδει το συμβολικό «εισιτήριο» για το FINAL 8 στον θρυλικό παίκτη της νικήτριας ομάδας, Φάνη Χριστοδούλου.  

Ο Δημήτρης Βεργίνης, ηγέτης του Πανιωνίου, δήλωσε: «Η συνεργασία της ΕΟΚ με την UNICEF είναι πολύ σημαντική για όλους μας, όχι μόνο για το μπάσκετ το οποίο υπηρετούμε αλλά και για την κοινωνία. Δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από τα παιδιά. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ, συγχαίρουμε την UNICEF για το έργο της, ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για πολλά χρόνια και φυσικά θα είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι ως Πανιώνιος, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που είμαστε back-to-back τροπαιούχοι». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος