Τζέφρυ Πάιατ: Στέλνουμε το «ιπτάμενο φρούριο» P-8 να βοηθήσει στις προσπάθειες πυρόσβεσης

«Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», συμπληρώνει.

Επιπλέον, επιβραβεύει τους πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση ο Αμερικανός πρέσβης.

Πληροφορίες για το αεροσκάφος

Το αεροσκάφος σχεδιάστηκε και παράχθηκε από την Boeing Defense, Space & Security, αποτελώντας μια τροποποίηση του 737-800ERX, για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών (USN).

Το P-8 είναι οπλισμένο με τορπίλες, αντιαρματικούς πυραύλους Harpoon και άλλα όπλα, ενώ μπορεί να επιχειρήσει και συνδυαστικά με άλλο επανδρωμένο εναέριο όχημα θαλάσσιας επιτήρησης.

Έως τώρα, το αεροσκάφος χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ινδικό Ναυτικό, τη Βασιλική Αυστραλιανή Αεροπορία (RAAF) και τη Βασιλική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος