Ε. Κατσίκης, δικηγόρος ΠΙΣ: Δεν είναι νόμιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία – Οι κάτοχοί τους θα διωχθούν (video)

Με ένα χρόνο φυλάκισης και χρηματική ποινή τιμωρούνται οι κάτοχοι πλαστών, παράτυπων ή τυπικά νόμιμων πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κατσίκη, νομικό σύμβουλο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Στο θέμα της προμήθειας πιστοποιητικών εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι Έλληνες κάτοχοί τους τα προμηθεύονται χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, έναντι 300 €, αναφέρθηκε και ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, καθηγητής Παθολογίας.

«Το πιστοποιητικό είναι τυπικά νόμιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ουσιαστικά νόμιμο. Και αυτό θα αποδειχθεί όταν το κύκλωμα αυτό ξηλωθεί» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο δικηγόρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε ότι «οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν ψευδώς βεβαιώσει ότι έχουν γίνει αυτές οι δόσεις των εμβολίων θα πουν είτε ότι δεν το κάνανε ή θα διωχθούν οι ίδιοι».

Και όπως ανέφερε, «υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη και είναι πάρα εύκολο αυτός που έχει πάρει ένα ψευδές πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία να διωχθεί και στην Ελλάδα. Το ποινικό αδίκημα τιμωρείται στην Ελλάδα με ένα χρόνο φυλάκισης και χρηματική ποινή, συν τις άλλες ποινικές διώξεις που μπορεί να ακολουθήσουν. Δεν είναι κάτι αθώο. Γιατί άραγε ταξιδεύει στη Βουλγαρία όταν μπορεί να κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα».

Να πρυτανεύσει η λογική ως χρέος στους 16.091 ανθρώπους που έχουν χαθεί

«Ως χρέος και ως φόρος τιμής στους 16.091 ανθρώπους που χάθηκαν (από κορονοϊό) μέχρι χθες, 3/11, η ελληνική κοινωνία πρέπει να πάψει να δείχνει ανοχή ως προς το θάνατο. Ειλικρινά αυτό που εύχομαι είναι να πρυτανεύσει η λογική», επισήμανε από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, καθηγητής Παθολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Βουλγαρικά πιστοποιητικά εμβολιασμού άνευ… εμβολίου και στη Βόρεια Ελλάδα – Πώς λειτουργεί το κύκλωμα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος