Νάουσα: Τυφλή σκυλίτσα ταξίδεψε 10 χιλιόμετρα για να γυρίσει στον άνθρωπο που την έσωσε

Πρόκειται για μία από αυτές τις πραγματικές ιστορίες που γεννούν μύθους, φιλοζωικούς μύθους, τουλάχιστον. Φιλόζωος περιμαζεύει αδέσποτη σκυλίτσα. Μετά από ένα μήνα, την εμπιστεύεται σε φιλοζωική. Η σκυλίτσα όμως το σκάει και επιστρέφει ταλαιπωρημένη στο σπίτι του διασώστη της 10 χιλιόμετρα μακριά! Σημαντική λεπτομέρεια, το σκυλάκι είναι τυφλό, το οδήγησαν πίσω η μύτη και η αγάπη.

Μπορεί ένα τυφλό, αδέσποτο σκυλί να περπατήσει 10 χιλιόμετρα για να βρει στοργή και αγάπη; Η ιστορία της σκυλίτσας από τη Χαρίεσσα Νάουσας αποδεικνύει ότι μπορεί.

Η δύο ετών σκυλίτσα βρέθηκε μια μέρα στο χωράφι του κ. Δημήτρη ο οποίος άρχισε να την ταΐζει. Σε λίγες ημέρες, βρήκε το σπίτι του σε απόσταση 500 μέτρων. Έχοντας άλλα 13 αδέσποτα υπό την φροντίδα του, ο κ. Δημήτρης αποφάσισε να την δώσει στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του δήμου Νάουσας. Η σκυλίτσα ωστόσο είχε άλλα σχέδια.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας, Δημήτρης Σιδηρόπουλος δήλωσε πως: «Η αδέσποτη σκυλίτσα διάλεξε μόνη της την οικογένεια που θέλει να έχει»Η οικογένεια του κ. Δημήτρη φάνηκε ότι κερδίζει περισσότερα από ότι η ίδια η σκυλίτσα.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι διαβιώνουν περίπου 1,8 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι και περίπου δύο εκατομμύρια αδέσποτες γάτες, αν και ο ακριβής πληθυσμός τους είναι αδύνατο να καταμετρηθεί. Από την άλλη πλευρά περίπου το 40% των ελληνικών νοικοκυριών δηλώνει ότι έχει κατοικίδιο.

Οι αδέσποτοι σκύλοι προέρχονται σε ποσοστό 70% από γέννες δεσποζόμενων ή ημι-δεσποζόμενων σκύλων. Εκτός από την ευθύνη του κράτους, ευθύνη βαρύνει επίσης και όλους εμάς. Ο κ. Δημήτρης από την Χαρίεσσα Νάουσας απέδειξε ότι η αγάπη για τα ζώα είναι έμπρακτη και ανταποδοτική, όχι απλώς λόγια κενά και τυπική ευχή λόγω της ημέρας.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Γιολτζίδου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος