Τσίπρας για Μητσοτάκη: Υπόσχεται πράγματα που δεν θα υλοποιήσει ποτέ – Τα μηνύματα των άλλων πολιτικών αρχηγών

Σε απόλυτη αντιπαράθεση βάζει ο Αλέξης Τσίπρας το σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο της ΝΔ, προειδοποιώντας ότι είναι πολύ διαφορετική η κυβερνητική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη από όσα περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες του. 

«Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Και θα έχουμε μια τετραετία η οποία θα είναι σκληρή και δύσκολη. Διότι τελειώνουν τα επιδόματα σε λίγες μέρες, σε λίγους μήνες […] Κι αν το σχέδιο παραμένει η ενίσχυση των ισχυρών και η συρρίκνωση των μεσαίων και των χαμηλών εισοδημάτων, τότε αυτό θα οδηγήσει σε νέες κοινωνικές συγκρούσεις, σε νέες εντάσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις δηλώσεις Σκυλακάκη, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν θα υλοποιήσει ποτέ, καθώς δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

«Ο κύριος Μητσοτάκης βγήκε και είπε ότι το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο διότι το έχουμε καταθέσει στο μεσοπρόθεσμο και ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός λέει «όχι δεν το καταθέσαμε» άρα είναι στον αέρα και ακοστολογητο. […] Δεν τελειώνει ο χρόνος της ζωής μας στις 25 του Ιούνη θα υπάρξει και η επόμενη μέρα και θα είναι πολύ δύσκολη αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Την στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μέσα από ανάρτησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης περιοδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή το 2015.

«Νιώθω την ανάγκη να πω ότι θα ψηφίσω και θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής […]  Δεν επιζητώ κανέναν ρόλο, όπως συνειδητά δεν το έχω κάνει εδώ και χρόνια, ούτε είδα εσωκομματική αναμπουμπούλα και εμφανίστηκα. Με νοιάζει πραγματικά ο κοινός σκοπός της Αριστεράς […] Να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ – στην πιο κρίσιμη καμπή του – τα αναγκαία συμπεράσματα για το πώς τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι και πώς μπορούν να εξελιχθούν αλλιώς. Κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα με την απαραίτητη τόλμη», σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης.

«Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη, παρά τις όποιες διαφωνίες να συμβάλει με τη ψήφο του», η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο μήνυμα στήριξης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Η σημερινή δημόσια στήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτυπώνει ανάγλυφα την ανάγκη για ανατροπή του συσχετισμού των εκλογών του Μαΐου. Και αναδεικνύει τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς την επόμενη των εκλογών. Στο χέρι όλων μας είναι αυτό να το αποτρέψουμε», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Α. Τσίπρας.

Τη δέσμευση του ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του στην Αθήνα.

«Να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να έχει ξανά η Νέα Δημοκρατία έναν πραγματικό αντίπαλο και όχι τον «χρυσό» της χορηγό, τον κ. Τσίπρα. Έναν πολιτικό αντίπαλο με γνήσιο προοδευτικό λόγο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος επισκέφθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα.

«Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, είναι το αν θα είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Αν θα υπάρχουν περισσότεροι εκπρόσωποί του μέσα στη Βουλή που θα αποκαλύπτουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης κυβέρνησης ΝΔ και της βολικής για το σύστημα αντιπολίτευσης που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους», είπε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τη στήριξη των πολιτών προτάσσει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο λαός χρειάζεται χρήματα. Μπορούν να βρεθούν. 15% οριζόντια φορολόγηση, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Με τις τελευταίες κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών τα επόμενα 24ωρα, πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος