Τσιόδρας: Έξαρση της πανδημίας αναμένεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Έξαρση της πανδημίας αναμένεται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος τις επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC).

Ο κ. Τσιόδρας, κατά την ομιλία του σε επιστημονική εκδήλωση του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε σε αποτελέσματα μελετών και από αμερικανικούς επιστημονικούς φορείς, τα οποία δείχνουν ότι «όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη σε μία περιοχή, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων».

Ο καθηγητής χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον εκείνων οι οποίοι διατυπώνουν «επιστημονικές» ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των επιδημιολογικών δεδομένων μεταξύ των χωρών και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, γιατί τουλάχιστον στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς και συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας, χωρίς να επηρεαζόμαστε από αντιεπιστημονικές απόψεις.

«Αυτός ο ιός δεν ήταν μια γριπούλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Η εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας έγινε προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών κ. Νικόλα Χρηστάκη.

Ο κ. Χρηστάκης, αναφερόμενος στην προστασία που παρέχει ο εμβολιασμός επεσήμανε: «Θα ήταν τραγική εξέλιξη ο ιός να “ξεφύγει” από τα εμβόλια ή να καταστεί ακόμη πιο θανατηφόρος».

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος