Τσικρικά για νέες παραλλαγές κορονοϊού: Συνήθως το σύμπτωμα που εμφανίζει ο ασθενής είναι αυτό που έχει ευαισθησία (video)

Array

«Μετά από 2,5 χρόνια κορονοϊού αυτό που έχουμε καταλάβει είναι πως τις περισσότερες φορές το κλινικό σύμπτωμα που προεξέχει είναι αυτό που ο ασθενής παρουσιάζει μία ευαισθησία στον οργανισμό του» σημείωσε η Σταυρούλα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα η κα Τσικρικά, τόνισε πως στην παραλλαγή 4 και 5 αυτά που εμφανίζονται συνήθως είναι ο πυρετός, η κόπωση, η μεγάλη καταβολή και η ανορεξία, σε αντίθεση με τον βήχα και την απόχρεμψη που κυριαρχούσαν στις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Σχετικά με την 4η δόση στους κάτω των 60 η κ. Τσικρικά σημείωσε πως «ο κάθε ασθενής ο οποίος έχει μία ανοσοκαταστολή ή είχε ένα εξουθενωμένο αμυντικό σύστημα γνωρίζει καλά, σε συνεννόηση με τον γιατρό του εάν πρέπει να κάνει την 4η δόση. Η γενική οδηγία είναι ότι πρέπει να γίνει στις ευάλωτες ομάδες και στους ηλικιωμένους» ενώ τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται στον γενικό πληθυσμό».

Η κα Τσικρικά μίλησε και για τις περιπτώσεις «φυσικής ανοσίας» αναφερόμενη στους πολίτες – εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους – που δεν έχουν νοσήσει υπογραμμίζοντας πως σε κάθε λοιμώδες νόσημα ποτέ δεν θα νοσεί όλος ο πληθυσμός, ενώ σημείωσε πως μπορεί κάποιος να έχει νοσήσει και απλώς να μην έγινε αντιληπτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος