Τρόμος στην Κυψέλη – Αδελφός μαθητή επιτέθηκε σε 18χρονο με σφυρί και μαχαίρι – Τραυματίστηκε και ο διευθυντής στου σχολείου

Σύνοψη
  • Ο 19χρονος Γεωργιανός δράστης συνελήφθη και κρατείται.
  • Εκτός κινδύνου ο μαθητής και ο διευθυντής του σχολείου που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σκηνές τρόμου έζησαν οι μαθητές σε γυμνάσιο στην περιοχή της Κυψέλης, όταν ένας 19χρονος εξωσχολικός με καταγωγή από τη Γεωργία, εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα και επιτέθηκε με σφυρί σε έναν 18χρονο Νιγηριανό που φοιτά εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου πήγε να δει τι συμβαίνει. Φέρεται να προσπάθησε να αφοπλίσει το δράστη και εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες: «Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τσακωθεί δύο παιδιά και σήμερα το πρωί ήρθε ο αδερφός του, αυτουνού που είναι μεγάλος, μπήκε μέσα στο σχολείο, μαχαίρωσε το διευθυντή, βάρεσε ένα παιδί με σφυρί στο κεφάλι. Το παιδί πάει καλά. Ευτυχώς είναι καλά. Ήταν κάποιοι Γεωργιανοί με ένα παιδάκι από την Αφρική.
Είχαν προηγούμενα αυτά παιδιά που την Πέμπτη είχαν παίξει ξύλο με έναν άλλον. Την Παρασκευή έγινε το συμβάν.


Εγώ νόμιζα ότι τα βρήκανε και σήμερα ήρθε αδερφός ενός παιδιού, ενήλικος και βάρεσε το μαθητή. Μπήκε μέσα στο σχολείο, στο σχολείο ήρεμος γιατί τον είδα, ήρεμος, δεν ήρθε, δεν ήρθε για να κάνει σκηνικό. Κανείς δεν το περίμενε αυτό το πράγμα».


Στο σημείο κλήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου φέρει ελαφρύ τραύμα στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο συνέλαβαν τον 19χρονο Γεωργιανό και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και κρατείται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος είχε κλειδωθεί στο υπόγειο και απείλησε τους αστυνομικούς που τελικά τον αφόπλισαν.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κάποιο αδίκημα.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως: «Υπήρχαν παιδιά που είχαν πάθει κρίση πανικού, έκλαιγαν και φοβόντουσαν πάρα πολύ και όντως και όταν κατεβαίναμε από τις σκάλες και εγώ φοβήθηκα και αηδίασα και δεν ένιωθα καλά γιατί είδα τα αίματα που υπήρχαν και στους τοίχους και κάτω και αυτός είχε προσπαθήσει να κρυφτεί όταν χτύπησε το παιδί και τον διευθυντή και είχε κρυφτεί στο υπόγειό μας και τον είχαν βρει οι αστυνομικοί.
Ήταν πολύ τρομακτικό το συμβάν. Καθόμασταν στις τάξεις, βλέπαμε από τα παράθυρα, βλέπαμε τον πατέρα του παιδιού, φοβόμασταν μη μας κάνουνε και εμάς κάτι.
Είχαμε κλειδωθεί όλοι μαζί στις αίθουσες».


Οι μαθητές του Γυμνασίου κάνουν λόγο για ένα σχολείο στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά βίας, κλοπών αλλά και μπούλινγκ μεταξύ των παιδιών.


Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Καργόπουλος αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ: «Υπάρχουν και άλλα περιστατικά, όχι τόσο βάναυσα, αλλά υπάρχουν.
Επαναλαμβάνω ότι είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό, έντονο και προσπαθούμε, δίνουμε μάχη στα σχολεία, δεν πάμε να το λύσουμε μόνοι μας, όπως καταλαβαίνετε».


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος φαίνεται πως μπήκε αποφασισμένος στο σχολείο και κινήθηκε κατά του Νιγηριανού, καθώς όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο αδερφός του είχε προστριβές με τον 18χρονο μαθητή.
Το υπουργείο Παιδείας έχει έρθει σε επαφή με τον διευθυντή του σχολείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για το περιστατικό.

Η κατάσταση της υγείας των θυμάτων

Σε ενημερωτικό σημείωμα από την 1η ΥΠΕ για τον τραυματισμό ατόμων στην Κυψέλη, αναφέρεται ότι ο 60χρονος διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος και ο 17χρονος μαθητής, «φέρουν τραύματα από νήσσον και θλον όργανο, σε κρανίο, κορμό και κοιλιακή χώρα, συνεπεία πλήξεως από έτερο άτομο (δράστη). Κατάσταση υγείας: υποβάλλονται σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο. Εκτός κινδύνου ζωής».

Επιμέλεια: Βάσω Τζανακάκη

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος