Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 20χρονο που συνελήφθη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 20χρονου που συνελήφθη στο Χαλάνδρι για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Παπανικολή.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, όπου έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Παπανικολή στις 04.40 στη στροφή προς το κέντρο του Χαλανδρίου, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο 18χρονος εξετράπη της πορείας του και «καρφώθηκε» σε δέντρο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο το τροχαίο να προκλήθηκε από κόντρα μεταξύ δυο αυτοκινήτων. Επίσης, όπως έγινε γνωστό το θύμα δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

«Ακούσαμε ένα σπινάρισμα για 100-200 μέτρα και ένα φοβερό θόρυβο σαν βόμβα. Βγήκαμε έξω και είδαμε το παιδί το δρόμο και το αμάξι καρφωμένο στο δέντρο. Κάποιος που ξέρει από αυτά πήρε τον σφυγμό του και διαπίστωσε πως είχε ήδη “φύγει”. Πρέπει να έχασε τον έλεγχο. Το άλλο όχημα που υπήρχε με άλλον νεαρό δεν έπαθε γρατζουνιά» είπε αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος