Τρίτη δόση: Από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για όλους τους άνω των 18 ετών

Όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών θα μπορούν πλέον από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, με βασική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Τη σημαντικότητα του να σπεύσουν οι πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, διότι τους θωρακίζει, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει εξάμηνο. Άρα πάρα πολύ μεγάλης σημασίας είναι να προστρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση όσοι έχουμε συμπληρώσει τους 6 μήνες», πρόσθεσε ακόμα.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός επανέλαβε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι, λέγοντας: «Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και οι αριθμοί. Πάνω από το 85% και προς το 90% των συμπολιτών μας στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ και συνολικά σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος