Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Η έξοδος των εκδρομέων – Επί ποδός η Τροχαία

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - 76.408 οχήματα έφυγαν σήμερα από την Αττική

Μαζικά εγκαταλείπουν οι εκδρομείς τις πόλεις για να γιορτάσουν τα Κούλουμα στην επαρχία. Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς, τους σταθμούς των ΚΤΕΛ και τα λιμάνιαΙδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας καθώς οι περισσότεροι εκδρομείς κατευθύνονται στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του καρναβαλιού.

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων. Η κίνηση ήταν αυξημένη από το πρωί, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο περιστασιακά στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, σήμερα (25/2) από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 76.408 αυτοκίνητα (46.600 προς Κόρινθο και 29.808 προς Λαμία). Επιπρόσθετα, από χθες (24/2) τις 06:00 το πρωί μέχρι σήμερα (25/2) τις 06:00 το πρωί 65.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 52.826 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

ΚΤΕΛ Κηφισού: Ανά πέντε λεπτά αναχωρούν τα λεωφορεία για την Πάτρα

Στα ΚΤΕΛ Κηφισού έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια προς την αχαϊκή πρωτεύουσα, με λεωφορεία να αποχωρούν σχεδόν κάθε πέντε λεπτά, ενώ χθες Παρασκευή, αναχώρησαν από τον Κηφισό για την Πάτρα 165 δρομολόγια με πληρότητα 100%.

Έκτακτα δρομολόγια έχουν προστεθεί και για προορισμούς σε Αιτωλοακαρνανία, Βόλο, Λάρισα και Πελοπόννησο.

Το αδιαχώρητο και στα λιμάνια

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια της Αττικής. Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με την πληρότητα των καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς να ανέρχεται στο 100%.

Τα έκτακτα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι την Καθαρά Δευτέρα (27/2), που αναμένεται να επιστρέψει στην Αττική και ο κύριος όγκος των εκδρομέων, θα ισχύσει για το ρεύμα εισόδου από τις 15:00 έως τις 21:00 απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος