Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αδειάζει η Αθήνα – Αυξημένη η κίνηση σε εθνικές οδούς, ΚΤΕΛ, λιμάνια

Όπου φύγει… φύγει οι Αθηναίοι. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» για το τριήμερο της Αποκριάς, με την κίνηση να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη σε λιμάνια, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς. Την τιμητική της έχει η Πάτρα με το φημισμένο καρναβάλι, με τα λεωφορεία να αναχωρούν από τον Κηφισό ανά πέντε λεπτά.

Από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεκινήσει η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός. Από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – 67.484 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται μέχρι αυτή την ώρα η έξοδος των εκδρομέων.

Η κίνηση των οχημάτων αν και άρχισε να αυξάνει μετά το μεσημέρι δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και μέχρι και τώρα υπάρχει σταθερή ροή, τόσο την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 8 το βράδυ πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 67.484 αυτοκίνητα (38.071 από την Αθηνών- Κορίνθου και 29.413 από την Αθηνών – Λαμίας).

Την ίδια μέρα πέρσι είχαν φύγει από την Αττική 59.653 αυτοκίνητα (33.240 από την Αθηνών- Κορίνθου και 26.407 από την Αθηνών – Λαμίας).

Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ για Πάτρα – Ανά πέντε λεπτά αναχωρούν τα λεωφορεία

Αυξημένη η κίνηση και στους δυο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, Κηφισού και Λιοσίων, σε ποσοστό περίπου 40% σε σχέση με πέρυσι.

Το ένα μετά το άλλο αναχωρούν τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Κηφισού με προορισμό την Πάτρα. Από νωρίς το πρωί, γεμάτα κόσμο, τα υπεραστικά λεωφορεία έφευγαν για την αχαϊκή πρωτεύουσα όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας.

Η Πάτρα «βουλιάζει»

Ο κόσμος είναι γεμάτος κέφι και όρεξη για ξεφάντωμα. «Πρώτη φορά μετά από τον covid, ανυπομονούμε», αναφέρουν.

«Εμείς έχουμε από την Τετάρτη που φέρνουμε επισκέπτες στην πόλη της Πάτρας. Φανταστείτε ότι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, με τις χρονιές του καρναβαλιού σε πλήρη εξέλιξη έχουμε σήμερα μια αύξηση 15-20% σε επισκέπτες», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Νίκος Μπακόπουλος, προϊστάμενος κίνησης των ΚΤΕΛ Πάτρας.

Αυξημένη παρατηρείται η κίνηση και από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στα διόδια της Ελευσίνας, η έξοδος των εκδρομέων άρχισε από νωρίς

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός στις εθνικές οδούς, ενώ από τις 4 το απόγευμα έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Επιμέλεια: Ειρήνη Κυρίτση

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα, Αθανασία Σταμοπούλου, Μαίθρη Σκανδάλη, Κώστας Νούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος