Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν

Τριάντα χρόνια πέρασαν από την ημέρα της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν από τους τρομοκράτες της 17Νοέμβρη.

Στις 14 Ιουλίου 1992, η επίθεση με ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, προκάλεσε τον θάνατο του 22χρονου Θάνου Αξαρλιάν.

Επρόκειτο για «τυφλό» δολοφονικό χτύπημα με ρουκέτα, σε ένα από το κεντρικότερα σημεία της Αθήνας (Βουλής και Καραγεώργη Σερβίας), κυριολεκτικά μέρα – μεσημέρι.

Η δολοφονία του νεαρού φοιτητή συγκλόνισε το πανελλήνιο, και έφερε τα μέλη της 17Ν αντιμέτωπα με τη λαϊκή κατακραυγή μετά και τις δηλώσεις τους για «παράπλευρη απώλεια» αλλά και τις αποκαλύψεις ότι το περιστατικό συνέβη λόγω βιασύνης επειδή «κάποιοι ήθελαν να πάνε διακοπές».

«Η μνήμη του γίνεται η ευθύνη μας. Και το χαμόγελό του, η δύναμή μας απέναντι στους εχθρούς της ζωής, της ενότητας και της προόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, την οποία συνοδεύει από φωτογραφία του Θάνου Αξαρλιάν.

Δίπλα στη μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, στην καθιερωμένη τελετή μνήμης στο σημείο όπου τον σκότωσαν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, βρέθηκε την Πέμπτη 14/7 το απόγευμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ανάρτησή του στο fb o κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην νέα πρόκληση να δοθεί δημόσιο βήμα στον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Ο πόνος για τη μάνα του, την οικογένειά του κι εμάς ζωντανός. Μνημονεύουμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο εδώ και 30 χρόνια, τον Θάνο Αξαρλιάν. Δολοφονήθηκε κι αυτός από την 17 Νοέμβρη. Εμείς μνημονεύουμε και κάποιοι δίνουν δημόσιο βήμα στον κατά συρροή δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα. Εμείς θα θυμόμαστε πάντα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Τον Αξαρλιάν, τον Φύσσα κι όλους τους αδικοχαμένους του μίσους.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος