Τρεις Τούρκοι υπήκοοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών στα Κύθηρα – Μόλις 17 ετών ο ένας

Array

Τρεις άνδρες ηλικίας 30, 29 και 17 ετών, με τουρκική υπηκοότητα, συνελήφθησαν απο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ως οι διακινητές των 94 μεταναστών στα Κύθηρα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν μαζί με τους μετανάστες τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη 17/08, στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ» στο Καψάλι.

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών στα Κύθηρα – Μόλις 17 ετών ο ένας

Άνδρες του Λιμενικό και της Αστυνομίας βρήκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής συνολικά ενενήντα επτά αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε ήταν ανήλικοι. Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καψαλίου, ενώ εντοπίστηκε στα βράχια ακτής της περιοχής και το ιστιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ απο την προσάραξη του σκάφους δεν διαπιστώθηκε ρύπανση.

Τρεις Τούρκοι υπήκοοι οι φερόμενοι διακινητές των μεταναστών στα Κύθηρα – Μόλις 17 ετών ο ένας

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα χθες εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος με μετανάστες στο μόλο του Καψαλίου στα Κύθηρα. Σε αυτό επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άλλα 73  άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Αφγανιστάν Ιράκ και Ιράν.

Οι συνολικά 170 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο στα νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», είπε πως η Τουρκία έχει αλλάξει την τακτική της και στο Αιγαίο. «Δεν χρησιμοποιεί πλέον τα γνωστά περάσματα στα στενά τα οποία φρουρούνται πολύ καλά από το Λιμενικό, αλλά επιλέγει μεγάλα ιστιοφόρα με προορισμό συνήθως την Ιταλία, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος