Τραυματισμός στην Άνδρο: Χειρουργήθηκε ο 15χρονος – Υπό την επήρεια αλκοόλ ο χειριστής

Array

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 15χρονος που τραυματίστηκε χθες από ταχύπλοο σκάφος στην Άνδρο, ενώ έκανε ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή “Της Γριάς το Πήδημα”.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Άνδρο στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο αριστερό του χέρι.

Στον 33χρονο χειριστή του ταχύπλοου, που χθες συνελήφθη, έγινε αλκοολομέτρηση από τα στελέχη του λιμεναρχείου της Ανδρου και βρέθηκε ότι η αλκοόλη ήταν άνω του προβλεπόμενου ορίου. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο 33χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την υπόθεση.

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ότι ο χειριστής με το ταχύπλοο μάλλον δεν είδε τον νεαρό. Τον χτύπησε με την γάστρα του σκάφους. Αν τον είχε χτυπήσει με την προπέλα, το παιδί πιθανότατα θα είχε μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτά είναι στοιχεία που θα αποκτήσουμε από την προανάκριση που διενεργείται από την λιμενική αρχή της Άνδρου» τόνισε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Κοκκάλας.

«Ο 15χρονος φαίνεται ότι είχε την απαραίτητη σημαδούρα, αλλά αυτό θα προκύψει από την προανάκριση. Το θέμα είναι ότι διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση από την λιμενική αρχή στον χειριστή του ταχυπλόου, όπως προβλέπεται. Η αλκοόλη ήταν παραπάνω από το προβλεπόμενο όριο και η προανάκριση συνεχίζεται από την λιμενική αρχή της Άνδρου» πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος